HästnetHästnet
Om Hästnet

Om Hästnet

Senaste uppdateringen:15 January 2024

Om oss

Hästnet (www.hästnet.se) är Sveriges största online-marknad för hästar, som används av upp till 150 tusen människor i månaden och hjälper till att omplacera över tusentals hästar varje år. Grundades 1997 och förvärvades av Pet Media Group i 2019. Hästnet arbetar för att garantera förtroende, säkerhet och bekvämlighet för köpare och säljare. 

Vad vi gör

För dem som vill köpa eller sälja hästar, hästutrustning eller ryttarutrustning erbjuder Hästnet en säker miljö för att hitta sin drömhäst. Hästnet kopplar samman en stor mängd seriösa köpare med ansvarsfulla säljare.

Kontrollerar vi annonser som placeras på vår webbplats?

Ja, vi godkänner manuellt majoriteten av annonser som placeras på vår Hästnet-webbplats i tillägg till att tillämpa andra verktyg och skyddsåtgärder (se nedan). För att hjälpa blivande hästägare erbjuder vi grundliga checklistor för att säkerställa en potentiell hästs välbefinnande och ett lyckat köp, samt råd om varje köpares ansvar. Vi gynnas också av - och är tacksamma för - en extra nivå av vaksamhet som våra användare erbjuder, som uttrycker oro över annonser, eller rapporterar tillbaka till oss efter ett besök hos en säljare som på något sätt varit otillfredsställande. Om det finns några bekymmer, stora som små, rapportera dem gärna till oss!

Hur upprätthåller vi förtroende och säkerhet på Hästnet?

Verifieringskontroller - Hästnet har ett antal verifieringsfunktioner inom plattformen. 

Hästarnas välbefinnande, regler och råd - Hästnet har en nolltolerans mot omoralisk försäljning. Annonser som skickas in för publicering på Hästnet genomgår automatisk granskning (många granskas manuellt) för att säkerställa att dessa följer våra stränga djurskyddsstandarder. 

Communityriktlinjer - Med över 1 000 artiklar skrivna av veterinärer och experter, erbjuder Hästnet råd till köpare och säljare. 

Utöver vårt eget Supportteam erbjuder Hästnet en 'rapportera' funktion, som övervakas dygnet runt, 7 dagar i veckan. Vi kan försäkra er om att alla rapporter undersöks.