Hästar

Hästar sökes

Utrustning och tjänster

Hästnets Artiklar

Hjälp

Hjälpcenter
HästnetHästnet
Laga Bioenergi
Dela

Laga Bioenergi

Hästnet

Artikel i stolt samarbete med Laga Bioenergi

Jag trodde inte jag kunde

Jag trodde inte jag någonsin skulle få arbeta med hästar, jag är inte bra nog, jag har inte de ekonomiska förutsättningarna…

Att få vara med hästar är många små och stora flickor (och pojkars) dröm sen barnsben och vidare upp i vuxen ålder. Vissa får möjligheten att börja på ridskola eller på annat sätt komma i kontakt med hästen. 

Jag fick inte något av dessa men jag valde att ta båda vägarna.

 

Att tro på sin dröm och våga leva den

Jag upplevde aldrig något särskilt stöd av människorna runt mig, om inte dom tror på min idé, kan jag då göra det? 

Jag vill och jag kan, vad har man att förlora? Jag tror att det svåra är egentligen inte att leva sin dröm, i alla fall något åt det hållet. Det svåraste är väl att lära känna sin dröm, känna för något så sant att man på riktigt blir upprymd och engagerad. Att hitta vad som är sin dröm, är det många som kämpar med eller kämpar ni verkligen? Har du vänt varje sten på din stig för att kunna hitta rätt eller i alla fall en ledtråd om vad som kan vara en del av din dröm?

Vi som jobbar med HästStrö halmpelletts, har funnit det vi tror på, vårt engagemang ligger i att arbeta med produkter som ingår i ett kretslopp och skapar ett hållbart system. Att vi vill och kan bidra till en bättre välfärd för våra djur. Vi har vandrat på stigen i 15års tid och lyft på många stenar och gör så fortfarande.

 

Jag hittade det jag inte trodde jag skulle hitta

Jag vänder på stenar hela tiden, sökandet kan göra mig trött. Det är det värt, vad kan jag förlora? 😉 

Jag bestämde mig en dag att jag skulle ta ett kliv ut i hästvärlden, ta ett ordentligt kliv, göra något abstrakt och tydligt för att bygga mig den skogsväg som kunde ta mig till hästbranschen.  Min dröm var inte tydligare än så just då och hur skulle jag hitta drömmen mer specifikt? 

Lyfta många stenar och lägga några tillbaka, men det viktigaste var att jag håller mig kvar på stigen i skogen för att överhuvudtaget kunna bygga mig min skogsväg. För det visste jag i alla fall, att min stig skulle vara en skogsväg som håller bättre genom åren. 

HästStrö, Halmpellets + är en produkt som vi tillsammans med travbranschen har tagit fram. branschen efterfrågade ett strömedel med mindre damm och som ger en fastare bädd. Resultatet blev Halmpellets + som också gav en smörjande effekt på hästarnas hovar, tack vare vårat förslag på lösning, att blanda en balanserad mängd svensk rapsolja i vår Halmpellets +.

 

Det du minst anar är sant 

Återigen gav omgivningen inte mig något större gehör på mitt nyfunna intresse, svensk halm! Men jag är vuxen nu och behöver inte andras medgivande?

Jag lade aldrig detta funna intresse i något fack. Med vidare eftertanke så hade jag nog ignorerat ämnet mer än mindre, tror jag påverkades av omgivningens ointresse och lät den inställningen även bli min. Ännu en osanning för mig skapades och jag tappade stigen.

För att känna sig riktigt genuint engagerad och upprymd över något så behöver du inte andras medgivande, du behöver lyssna på dig själv.

Jag blev halmnörden, åren gick och mitt intresse förföljde mig. Jag gjorde vad jag kunde för att ”intressera mig” av andra bitar inom näringen och visst funkar det. Men halmen är kvar för att stanna i mitt engagemang!

Visste du att hästar i mycket större utsträckning väljer att lägga sig ner för vila (REM sömn) på en bädd av halm, kontra en bädd på annat strömedel. Fördelarna med HästStrö är att den ger din häst en tryckavlastande effekt på sin ströbädd.

Att 1kg Halmpellets har en uppsugningsförmåga på hela 5liter vatten! Detta genererar minder åtgång av strömedel för dig!

Sen att halmen är en naturlig del att kretsloppet, halmen kommer ifrån våra svenska åkrar och om du lägger tillbaka din gödsel på våra åkrar så har du bidragit till att sluta kretsloppet. Fantastiskt va?!

Jag är så tacksam för att jag har hittat min stig in i den svenska hästhållningen, jag brinner för att öka välfärden ännu mer för våra hästar. Och det kan och vill jag göra tillsammans med HästStrö!

Min stig kan bli en skogsväg tillsammans med HästStrö och jag kan nu flytta en sten från din stig, genom att erbjuda svensk halmpellets + i enkel och ekonomisk förpackning, till din hästs ännu bättre box bädd!

Tillsammans kan vi lära mer och får en mer hållbar framtid med ett kretslopp som mår bra!

Laga Bioenergi


Välkommen att kontakta oss!

Emma Börjesson

[email protected]
lagabioenergi.se

Prenumerera
Prenumerera
Prenumerera
Prenumerera
Hästnet
Hästnet använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Användning av denna webbplats och andra tjänster innebär godkännande av Hästnet Villkor och Personuppgiftspolicy. Du kan när som helst .
© Upphovsrätt 2024 - Hästnet