Hästar

Hästar sökes

Utrustning och tjänster

Hästnets Artiklar

Hjälp

Hjälpcenter
HästnetHästnet
Köpekontrakt
Dela

Köpekontrakt

Köpguide

En tryggare affär med Hästnets digitala köpekontrakt

När du köper och säljer hästar och begagnade saker hos oss, framförallt med höga värden, vill vi erbjuda dig att använda Hästnets digitala köpekontrakt för att bidra till en tryggare affär.

 
Tryggt för både köpare och säljare 

Digitalt köpekontrakt som hämtar information från annonsen.

 
Digital signering 

Båda parter signerar kontraktet med mobilt BankID. Kontraktet är juridiskt bindande

 

 
Gratis
Kontraktet är helt kostnadsfritt och kan delas via e-post eller utskrivet format


Köpekontrakt till häst

Köpekontrakt till sadel

Köpekontrakt till utrustning


Varför är det viktigt att skriva kontrakt?

Genom ett köpekontrakt kan både köpare och säljare säkerställa att de är överens om hästen, varans skick, pris och vad som ingick i köpet. Ett kontrakt som signeras digitalt är säkrare än ett papperskontrakt, och när det gäller en så stor affär som att köpa eller sälja din häst, hästlastbil eller sadel, är det extra viktigt att allt går rätt till.

Hur fungerar det?

Vårt juridiskt giltiga köpekontrakt hämtar information från annonsen och fylls i direkt via mobilen eller datorn, i appen eller på hemsidan. Kontraktet signeras av båda parter med Mobilt BankID. Det är enkelt, tryggt och givetvis helt gratis - i samarbete med Swiftcourt. Du kan även ladda ner köpekontraktet som pdf-mall för utskrift.

Hur man skapar ett kontrakt

Börja hela processen med att skapa ett digitalt kontrakt på Swiftcourt och bjud in din motpart i kontraktet. Kontraktet hittar du i säljes-annonsen på Hästnet. Både du och din motpart kan båda redigera kontraktet samtidigt, så du behöver inte fylla i alla fält för motparten.

Betalning

Som säljare och köpare bestämmer ni själva hur betalningen för köpet ska gå till. Köparen bör vara säker på att de får det de betalar för innan pengarna överförs. Och säljaren bör vara säker på att de får pengarna innan hästen eller varan överlämnas. Vi rekommenderar att aldrig betala i förskott.

Juridisk rådgivning

Hästnets digitala köpekontrakt är framtagen tillsammans med hästjuristerna på Juridika. Skulle något gå fel med din affär längre fram kan Juridikas jurister hjälpa dig med hur du går vidare. Dom finns också där som stöd och svarar på dina frågor.

Prenumerera
Prenumerera
Prenumerera
Prenumerera
Hästnet
Hästnet använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Användning av denna webbplats och andra tjänster innebär godkännande av Hästnet Villkor och Personuppgiftspolicy. Du kan när som helst .
© Upphovsrätt 2024 - Hästnet