Hästar

Hästar sökes

Utrustning och tjänster

Hästnets Artiklar

Hjälp

Hjälpcenter
HästnetHästnet
Försäkra din valp så fort du kan
Dela

Försäkra din valp så fort du kan

Hästnet

I stolt annonssamarbete med Dina försäkringar.

Att få hem en liten valp är både spännande, kul och lite nervöst. Det är mycket att tänka på – vad ska den äta, var ska den sova och vilken försäkring ska den ha? Här delar Dina Försäkringar med sig av sina tips kring försäkring. 

Kanske har du redan innan valpen flyttat hem funderat på hur du ska försäkra den och har du inte gjort det är det hög tid nu. För som du säkert vet, valpar är busiga och har du otur så kanske olyckan är framme. 

– Försäkra din valp så fort du kan, du kan ringa redan innan du hämtat valpen och be att försäkringen ska starta när valpen flyttar hem till dig, säger Anita Moliis Larsson, Produktansvarig Djur på Dina Försäkringar och själv hundägare. Bästa försäkringsskyddet får du om du väljer både en livförsäkring och en veterinärvårdsförsäkring till din valp men du kan köpa dem var för sig också om du vill. 

– Väljer du att köpa försäkringen hos oss slipper du den stora prishöjning som många andra aktörer gör när första året med valprabatt är över. Vi tycker det är bättre att du vet direkt hur mycket du ska betala för hundens försäkring och slippa en otrevlig överraskning när valpen fyller 1 år och det är dags att betala försäkringen igen.  

Anpassa försäkringen efter dina behov
Veterinärvårdsdelen i Dina Försäkringars hundförsäkring ersätter skador, behandling och rehabilitering i samband med skada eller sjukdom. Du väljer en grundsjälvrisk på 2 000 eller 4 000 kronor och när den är dragen ersätts 80 procent av resterande ersättningsbar kostnad. Självriskperioden är fyra månader och du väljer själv vilken maxersättning försäkringen ska ha – 40 000, 80 000 eller 120 000 kronor. Livförsäkringens belopp är det du köpt hunden för och den ersätter dig om det värsta tänkbara skulle hända valpen. 

– Tack vare de olika valmöjligheterna vi har kan du själv justera din hundförsäkring så att både innehåll och pris passar dig. Om du tycker att det är svårt att välja kan du alltid kontakta någon av våra duktiga rådgivare för att få hjälp. Många av dem är själva hundägare.

Stor försäkring för den lilla valpen
Försäkringen till valpen kan köpas hos Dina Försäkringar redan från 6 veckors ålder men eftersom valpar inte lämnar uppfödaren före 8 veckors ålder så behöver du ingen försäkring förrän den flyttar hem till dig. 

– Om du försäkrar din valp hos oss behöver du inte tänka på att välja några extra tillägg för medicin eller rehabilitering. Veterinärvårdsdelen i vår hundförsäkring ersätter dig för kostnader vid veterinärbesök, behandling, operation, tandvård vid tandfraktur och medicin. Din valp kan även få hjälp med rehabilitering efter en skada. Eftersom vi inte har någon särskild valpförsäkring så gäller helt enkelt allt i försäkringen även för valpar. Du får en stor försäkring med alla fördelar redan första året, sammanfattar Anita.

Extra skydd för tänderna
Tandsjukdomar har blivit allt vanligare hos hundar och därför finns också möjligheten att lägga till ett extra försäkringsskydd för tandvård. Då hjälper Dina Försäkringar till med kostnaderna upp till 20 000 kronor per år för tandvård efter ett olycksfall eller en sjukdom.

 dina.se kan du räkna ut ditt pris på hundförsäkringen och köpa direkt. 

Prenumerera
Prenumerera
Prenumerera
Prenumerera
Hästnet
Hästnet använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Användning av denna webbplats och andra tjänster innebär godkännande av Hästnet Villkor och Personuppgiftspolicy. Du kan när som helst .
© Upphovsrätt 2024 - Hästnet