Otroligt charmig, viktbärande, grov maxad C ponny

Inlagd: 2017-06-18    Annonsid: 118910
Kategori: Foderhäst  Annonstyp: Utlånas  
OBS! Läs HELA annonsen innan du svarar. Även till salu vid RÄTT hem.

Denna 138cm grova Koniker valacken charmar allt och alla med sin lugna luktentuss uppsyn, en sann vän för oss som älskar snälla, gosiga hästar som kan ridas med det mesta! Han är mkt vältränad inom horsemanship och blommar upp när du berömmer honom, då vill han gärna ge dig lite till! Han är dock ingen barnhäst utan ska ha en vuxen kunnig unghästryttare gärna med ytterligare en stark ryttare på backen vid uteridning. Kan säkert ta upp till 70 kilo.

Står helt still vid uppsittning, och medans du fiddlar runt med stigbyglarna (dock inte i all oändlighet såklart). Han är riden med halsring och bettlöst samt bett. Rids ut med bett och westernsadel, rids på volt i halsring och padd eller halsring och barbacka. Skänkel sitter inte 100% och inte heller tygeltag, men det kommer med mer vana och vi kommer fortsätta med det här hemma.

Påbörjade skolor inom dressyrgrenen från backen, kan löslongeras och lyssnar då 110% med positiv förstärkning. Samlar sig och bär sig kortare perioder otroligt fint vid löslongering och kan även göra det vid ridning i halsring på liten bana. ÄLSKAR hoppning men är kanske inte jordens smidigaste eller mest atletiska för den grenen ;)

Nu till anledningen han söker ny fodervärd:

Han behöver någon som kan gå med ut vid uteridning då han fortfarande är väldigt mycket unghäst, och när han blir rädd... blir han mycket stark och då behöver han att personen på marken dels är mkt hästkunnig och stark. Vi har fått in honom på liten volt tills han gett oss halsen och sen gått vidare.

Jag har en gammal höftskada och min bonusdotter är bara 11 så vi har inte förutsättningarna att ta honom vidare. Han behöver att man är två, och kanske har med ytterligare en valack som trygghet och sällskap när man rider ut. På volt kan egentligen nog vem som helst rida honom, men han tycker inte det är vidare kul - så bättre man tar korta roliga pass med mycket beröm om man är där och det går han helt klart med på!

Annonsen skrivs å ägarens vägnar, med ägarens godkännande.

Jag har haft honom ett halvår och han har gått från klarhet till klarhet, så med rätt hem så har han inga som helst begränsningar! Dock INTE barnhäst!!

Han vill inte gå på box, och han har visat tendenser att betäcka ston, så förslagsvis bör han gå med andra valackar. Han tycker inte om att gå med hingstar. Han är en mycket god ledare över andra valackar, rättvis och aldrig någonsin dum med dem.

Har du det rätta hemmet för denna guldhjärtade grabb?

Mejla mig så talar vi vidare!

Självklart finns videos och bilder, men i första hand söker vi inte bildsamlare ;)

MVh Christina


Spara i favoriter  Annonsörens alla annonser Anmäl annons
Kontaktuppgifter <<Tillbaka
Annonsör  Christina 
Ort  Degerfors 
Län  Örebro 

Mejla annonsören
Jag godkänner att min e-postadress sparas så att HästNet ska kunna fullfölja sin kundrelation, samt eventuellt ge mig tillgång till information och tjänster från HästNet eller tredje part godkänd av HästNet. För att ta del av eller ändra de uppgifter som finns registrerade om mig, kan jag kontakta redaktionen@hastnet.se.