Nsv bruks-sto söker fodervärd

Inlagd: 2017-01-11    Annonsid: 108688
Nsv bruks-sto söker fodervärd. Hästar säljes
Kategori: Foderhäst  Annonstyp: Utlånas  
Av lite olika skäl söker vi fodervärd till Vanja, eventuellt ganska omgående. Hon är e. Vätte, u. Martina, född 2001, 150 cm i mankhöjd. Hon har en något speciell mentalitet som kräver en lugn och erfaren människa som kan vara hennes trygga punkt och har även haft fång så det känns väldigt viktigt för oss att ett nytt hem verkligen känns rätt.

Hon är körd mycket av min pappa, framför alla möjliga typer av vagnar, kälkar och redskap, i enbet och par. Hon är även riden hela livet och på senare år utbildad av mig med inriktning akademisk ridkonst. Hon är en mycket fin ridhäst och älskar även att leka och träna från marken. Hon är ganska komplicerad på så sätt att hon är väldigt lättstressad för allt som går utanför hennes rutiner, och när hon blir stressad blir hon utåtagerande och vill helst bara springa. Med en lugn människa med sig och en chans att vänja sig vid "jobbiga" saker klarar hon dock av det mesta - hon har gått genom folkmassor och nära tung trafik utan att vifta på ett öra. Men hon behöver verkligen bli bemött på rätt rätt och är därför ingen bra nybörjarhäst. Framförallt i körningen behöver hon en erfaren kusk. Vad du som eventuell fodervärd har för "inriktning" spelar inte så stor roll - det är hur ni klickar som individer som är viktigt, och hon kan ha antingen ridning eller körning (eller både och) som sin primära uppgift och motionsform.

Utöver fång har hon aldrig haft några andra hälsoproblem och är okomplicerad att lasta, sko och klippa. Hon är dock lättfödd och, som sagt, fånghäst, och behöver foder och motion anpassat efter det.

Vänligen maila för mer information och eventuell vidare telefonkontakt. Vi ser helst att hon stannar i norra Norrland av praktiska skäl men för rätt hem kan hon flytta längre.


Spara i favoriter  Annonsörens alla annonser Anmäl annons
Kontaktuppgifter <<Tillbaka
Annonsör  Vilma Alderheim 
Ort  Övertorneå 
Län  Norrbotten 

Mejla annonsören
Jag godkänner att min e-postadress sparas så att HästNet ska kunna fullfölja sin kundrelation, samt eventuellt ge mig tillgång till information och tjänster från HästNet eller tredje part godkänd av HästNet. För att ta del av eller ändra de uppgifter som finns registrerade om mig, kan jag kontakta redaktionen@hastnet.se.